EN   RU   UA
 
Логотип
Адвокатське об'єднання
МІЖРЕГІОНАЛЬНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ
 
 
 
 
Член Партії регіонів Дмитро Святаш заявив, що підтримує кандидатуру Миколи Азарова 04.12.2012
Регіонал про кандидатів на посаду прем'єра: Краще зло старе і зрозуміле, ніж нове і незвідане

Член Партії регіонів Дмитро Святаш заявив, що підтримує кандидатуру Миколи Азарова на посаду прем'єр-міністра.

Зокрема,на питання про те, яка з кандидатур на посаду прем'єр-міністра є найбільш прийнятною для вітчизняного бізнесу,Святаш в ефірі 5 каналу зазначив, що краще буде вже перевірена кандидатура Миколи Азарова, ніж нинішнього глави НБУ Сергія Арбузова.

"Є таке прислів'я: Краще зло старе і зрозуміле,ніж нове і незвідане. Арбузов - це кіт у мішку, поки незрозуміло, що це за людина",- заявив Святаш.

Він також вважає,що рішення про відставку Кабінету міністрів - це результат консультацій Президента з членами уряду, і зазначив,що Партія регіонів підтримає будь-яку кандидатуру, запропоновану Віктором Януковичем.

"По-перше, я думаю, що це був результат консультацій з Главою держави, тобто - це було спільне рішення.Я не думаю, що це пов'язано з якимись іншими проблемами. Тобто було прийнято рішення, що уряд складає повноваження,приходять працювати народні депутати,після цього новий прем'єр, або старий прем'єр проходить ще одне випробування в парламенті", - зазначив регіонал.

У свою чергу, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала заявив, що з точки зору політичної доцільності в Азарова є високі шанси залишитися в кріслі прем'єр-міністра України.

"Я вважаю, що шанси в Азарова сьогодні найбільші серед інших кандидатів. Є два аргументи, що пояснюють призначення Азарова: це політична доцільність і соціально-економічне становище. Політична доцільність, як на мене, тут зіграє свою вирішальну роль", - заявив Бала.

За його словами, 2013 рік буде важким і відповідальним для України, а тому немає політичної доцільності ризикувати репутацією молодого і перспективного політика, нинішнього голови НБУ Сергія Арбузова, якого багато хто розглядає як кандидата на посаду голови уряду.

Як повідомлялося, 3 грудня Президент Віктор Янукович прийняв відставку Азарова у зв'язку з обранням його народним депутатом, що стало причиною відставки всього складу Кабінету міністрів.Відповідно до указу, члени Кабміну продовжують виконувати свої повноваження до призначення нового складу уряду. 


 
© 2009 Міжрегіональна колегія адвокатів
Матеріали , опубліковані на сайті охороняються законом відповідно до законодавства України . Використання матеріалів сайту можливе лише при використанні при посиланні на нього (гіперсилці для інтернет-видань).
Зроблено в