EN   RU   UA
 
Логотип
Адвокатське об'єднання
МІЖРЕГІОНАЛЬНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ
 
 
 
 
Дерека Чісору і Девіда Хея можуть дискваліфікувати назавжди 20.02.2012
Керівний орган професійного боксу Великобританії може дискваліфікувати Дерека Чісору і Девіда Хея, щоби покарати боксерів за скандал у Мюнхені.

Про це Роберт Сміт, генеральний секретар Британської ради з контролю над боксом, сказав в інтерв'ю Бі-Бі-Сі. За його словами, одне з покарань за бійку - заборона виступати в професійному боксі.

"Це - можливість. Рада має багато повноважень. Вона може накласти штраф, може тимчасово або назавжди позбавити ліцензії", - сказав пан Сміт в інтерв'ю BBC Radio5 Live.

У неділю ввечері поліція аеропорту Мюнхена майже сім годин допитувала Дерека Чісору, який у суботу програв українському боксеру Віталію Кличку, чемпіону світу за версією WBC.

Девід Хей уник арешту в аеропорту, пропустивши свій планований рейс. Під час словесної перепалки на післяматчевій прес-конференції Хей, який програв молодшому Кличку минулого року, обізвав Чісору "лузером", унаслідок чого спалахнула бійка.

Дерек Чісора розбив до крові чоло одного з менеджерів Хея Адама Бута.

Фоторепортажі з прес-конференції в понеділок вмістили всі британські спортивні видання, які багато пишуть про пляму для цілого спорту.

"Ці покидьки поставили під загрозу бокс як вид спорту", - пише у газеті Daily Telegraph колишній чемпіон світу в першій важкій ваговій категорії Ґленн Макрорі.

За його словами, Чісора і Хей перейшли межу дозволеного в боксі, а їхня витівка заплямувала репутацію боксу в цілому.

"Неандертальці зганьбили шляхетний спорт" - такий заголовок коментаря, вміщеного в газеті Times. Його автор Метью Саїд пише, що Хей і Чісора поводилися як хулігани найгіршого штибу.

"Це були два безконтрольні неандертальці, які кидалися один на одного... Адаму Буту кров заюшила обличчя. В нормальному світі жоден із них не виступав би більше в боксі, - пише Метью Саїд. - Їх би позбавили ліцензії професійних боксерів і відправили в спортивний відповідник небуття".

Автор однак висловлює сумніви в тому, що британських боксерів дискваліфікують, бо розголос і скандал, за його словами, є тим киснем, що живить інтерес до цих загалом маловідомих широкому загалу спортсменів.

Guardian називає поведінку боксерів "чорним днем" для спорту в цілому.

Джерело: BBC Ukrainian 


 
© 2009 Міжрегіональна колегія адвокатів
Матеріали , опубліковані на сайті охороняються законом відповідно до законодавства України . Використання матеріалів сайту можливе лише при використанні при посиланні на нього (гіперсилці для інтернет-видань).
Зроблено в