EN   RU   UA
 
Логотип
Адвокатське об'єднання
МІЖРЕГІОНАЛЬНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ
 
 
 
 
Нам так не жити 11.09.2012
Британський адвокат Романа Абрамовича Джонатан Сампшн отримав найбільшу в юридичній практиці Сполученого Королівства винагороду.

Його гонорар склав 7,8 млн фунтів стерлінгів (12 млн доларів). Саме такий чималою сумою йому "віддячив" Абрамович за захист в ході процесу за позовом Бориса Березовського.

Самого Березовського, який, програвши справу, змушений сплатити всі витрати, процес може розорити.

За послуги юриста Березовський, за даними Sunday Times, заплатив вчетверо менше, ніж Абрамович. Проте йому доведеться сплатити астрономічні рахунки за весь судовий процес.

"Повідомляють, що Березовський був приголомшений, коли дізнався про вартість (послуг адвоката) минулого тижня, - цитує повідомлення газети ІТАР-ТАРС. - Він планує оскаржити (правомірність виставленого рахунку) на судовому засіданні пізніше в цьому місяці".

За даними газети, Березовському виставлений рахунок за юридичні послуги, сума якого сягає 100 млн фунтів, або 160 млн доларів.

Згідно з судовими документами, винагорода адвоката Абрамовича Сампшна включає 5,8 млн фунтів (9,2 млн доларів) за підготовку до судового процесу та виступ на ньому, а також ще близько 2 млн фунтів (3,2 млн доларів) за резервування його послуг, зазначила газета.

Вважається, що гонорар адвоката Абрамовича вдвічі перевищив попередній рекорд по виплатах британському юристу по одній справі і приблизно порівнянний з річною зарплатою 45 суддів Високого суду.

Суддя Елізабет Глостер 31 серпня прийняла рішення на користь Абрамовича, відкинувши всі претензії Березовського на загальну суму близько 6 млрд доларів. Sky News оцінив стан Березовського в "кілька сотень мільйонів доларів".

Березовський з 2001 року проживає у Великобританії, яка надала йому притулок. Російська юстиція звинувачує олігарха в різних економічних злочинах. 

ТСН


 
© 2009 Міжрегіональна колегія адвокатів
Матеріали , опубліковані на сайті охороняються законом відповідно до законодавства України . Використання матеріалів сайту можливе лише при використанні при посиланні на нього (гіперсилці для інтернет-видань).
Зроблено в