EN   RU   UA
 
Логотип
Адвокатське об'єднання
МІЖРЕГІОНАЛЬНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ
 
 
 
 
Під час обстрілу Хомса загинули двоє західних журналістів 22.02.2012
Двоє західних журналістів загинули в сирійському місті Хомс від вибуху снарядів, які потрапили в будинок, кажуть опозиційні активісти.

У Франції назвали імена вбитих – Мері Колвін, американська кореспондентка газети Sunday Times, та Ремі Очлік, французький фотограф.

Від снарядів, які влучили в тимчасово обладнаний медіацентр у районі Баба Амр, загинули ще кілька людей.

Сили безпеки вже понад два тижні тримають в облозі захоплені опозицією райони. За цей час було вбито сотні людей.

Активісти кажуть, що в четвер загинули понад 40 осіб, серед яких Рамі аль-Саєд. Цей чоловік наживо транслював відео з Хомса, яке використовували ЗМІ з усього світу.

Під час обстрілу району Баба Амр пана Саєда смертельно поранило шрапнеллю.

"Червоний хрест" закликав уряд і повстанців домовитися про призупинення вогню на добу, щоб доставити до найбільш постраждалих районів медичну допомогу. Однак поки що немає жодних ознак того, що до цього прохання прислухаються.

"Безжалісне бомбардування"

За повідомленнями, у середу вранці двоє західних журналістів перебували в будинку в Баба Амр, який активісти використовували як медіацентр. Саме тоді в приміщення влучив снаряд.

Свідки кажуть, що коли люди почали тікати, подвір'я будівлі обстрілювали ракетами.

Принаймні ще трьох іноземних журналістів поранено, твердять активісти.

"Тут є Вільна сирійська армія. Вони дуже, дуже слабо озброєні. Люди бояться, що вони відступлять. На цивільні районі цього міста сиплеться град зі снарядів, ракет і танкового вогню"

Мері Колвін, американська журналістка, убита в Хомсі

У вівторок кореспондентка Sunday Times Мері Колвін розповіла BBC, що бомбардування Баба Амр було "безжалісним".

"У Баба Амр перебуває 28 тисяч людей, - сказала вона. – Сирійці не хочуть випускати їх і обстрілюють усі райони з мирними жителями".

"Тут є Вільна сирійська армія. Вони дуже, дуже слабо озброєні. Люди бояться, що вони відступлять, – додала журналістка. – На цивільні районі цього міста сиплеться град зі снарядів, ракет і танкового вогню".

Після того, як минулого березня почалося повстання проти президента Башара Асада, майже всім західним журналістам заборонили працювати в Сирії. Однак вони дедалі частіше, ризикуючи життям, за допомогою активістів таємно проникають у країну, щоб вести репортажі з гарячих точок.

Минулого місяця у Хомсі вбили французьку тележурналістку Жіль Жак'є, поїздку якої організував уряд. 


 
© 2009 Міжрегіональна колегія адвокатів
Матеріали , опубліковані на сайті охороняються законом відповідно до законодавства України . Використання матеріалів сайту можливе лише при використанні при посиланні на нього (гіперсилці для інтернет-видань).
Зроблено в