EN   RU   UA
 
Логотип
Адвокатське об'єднання
МІЖРЕГІОНАЛЬНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ
 
 
 
 
Вирок Луценку може з'явитися раніше, ніж його справу розглядатиме Євросуд 01.02.2012
Ігор Фомін вважає, що Печерський суд Києва оголосить вирок екс-міністру внутрішніх справ протягом найближчих двох тижнів.

Про це Ігор Фомін заявив в інтерв'ю "5 каналу".

 Адвокат каже, що останнім часом суд пришвидшив розгляд справи і суттєво збільшив тривалість засідань. Ігор Фомін твердить, що у нього складається враження, що суддя Сергій Вовк форсує завершення суду, оскільки навіть відміняє слухання в інших справах, які мали відбуватися у ті самі дні.

"Ми працюємо кожен день із дев'ятої ранку до шостої вечора. Такий режим для роботи судів, назагал, не нормальний. Оскільки у кожного судді, як і в учасників процесу - адвоката, прокурора - є інші справи", - сказав Ігор Фомін.

"Якщо ми у такому темпі далі слухатимемо справу, то це питання буде розв'язане протягом двох тижнів", - додав він.

Кілька днів тому суд завершив допит свідків і перейшов до вивчення доказів. Після цього суд має надати слово Юрію Луценку та його колишньому водієві Леоніду Приступлюку, а також адвокатам. Потім розпочнуться дебати сторін - захисту та обвинувачення.

Раніше в інтерв'ю  bbc.ua сам Юрій Луценко  прогнозував, що слухання у Печерському суді завершаться не раніше березня, зважаючи на кількість свідків, залучених до процесу///.ююббь

Якщо суд справді винесе вирок у справі екс-міністра ближчим часом, то швидше за все, це станеться ранiше, нiж справу екс-міністра розглядатиме Європейський суд з прав людини.

Правозахисники  вказували, що скарги Юлії Тимошенко і Юрія Луценка розглядатимуться у пріоритеному порядку, бо в них згадуються порушення норм Європейської конвенції з прав людини і передусім статті 18. У цій статті ідеться про порушення права на свободу і особисту безпеку, тобто, фактично, у Євросуді розглядатиметься питання про правомірність чи неправомірність арешту екс-міністра внутрішніх справ у грудні 2010 року, а не скарга на обвинувачення.

Для того, щоб оскаржити вирок, Юрію Луценку слід буде пройти усі касаційні інстанції в Україні. А отже, якщо Печерський суд оголосить обвинувальний вирок раніше, ніж з'явиться рішення Євросуду про неправомірність арешту, то екс-міністр не зможе вийти на свободу.

Водночас, адвокат Ігор Фомін сподівається, що рішення Європейського суду з прав людини з'явиться ще до того, як буде оголошено вирок Печерського суду столиці. Він також переконаний у тому, що суд у Страсбурзі винесе рішення на користь Юрія Луценка.

"Ми не те, що впевнені. Ми глибоко впевнені, що рішення буде на нашу користь", - сказав адвокат в інтерв'ю "5 каналу".

Екс-міністра внутрішніх справ арештували 27 грудня 2010 року. Йому інкримінують незаконне виділення квартири своєму водієві, організацію протизаконного стеження у справі про отруєння Віктора Ющенка та перевищення бюджету міністерства під час святкування дня міліції.

Коментувати цю тему на форумі:  "Злочин і кара: справа Юрія Луценка" 

 

 


 
© 2009 Міжрегіональна колегія адвокатів
Матеріали , опубліковані на сайті охороняються законом відповідно до законодавства України . Використання матеріалів сайту можливе лише при використанні при посиланні на нього (гіперсилці для інтернет-видань).
Зроблено в