EN   RU   UA
 
Логотип
Адвокатське об'єднання
МІЖРЕГІОНАЛЬНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ
 
 
 
 
Я вже багато раз вас попереджав 18.01.2012
Президент прийняв відставку міністра фінансів Ярошенко

Ярошенко побажав своєму наступникові ефективно працювати і трохи менше допускати помилок.  Під час сьогоднішньої зустрічі з главою держави керівник Мінфіну звернувся до Віктора Януковича з проханням звільнити його з посади за власним бажанням, повідомляє прес-служба Президента.

"Порадившись з прем'єр-міністром, я попросив Президента звільнити мене з посади Міністра фінансів за власним бажанням. Глава держави підтримав мою пропозицію. Я написав заяву за власним бажанням", - сказав Федір Ярошенко після завершення зустрічі.

Він зазначив, що залишається прихильником реформаторського курсу Глави держави.

Ярошенко зазначив, що за час своєї роботи на посту глави Мінфіну доклав багато зусиль для того, щоб Міністерство "було краще" і працювало на виконання всіх реформаторських кроків, ініційованих Президентом. "Ми сформували нормальний міцний колектив. Я дуже радий, що Міністерство потужно виконує всі завдання. Але, безумовно, завжди є проблеми. Я хотів би побажати новому міністру фінансів поменше допускати помилок і більш ефективно працювати", - сказав він.

Ярошенко зазначив, що після "відновлення форми" має намір просити Президента довірити йому роботу на тій ділянці, на якому той визнає доцільним.

Під час зустрічі чиновник також доповів Главі держави про стан фінансової системи України, про показники, з якими країна завершила 2011 р. і плани на 2012 р.

Зазначимо, Віктор Янукович неодноразово публічно висловлював свої зауваження на адресу міністра. Так 7 квітня Президент настійно порекомендував Федору Ярошенку не перекладати відповідальність за процес формування місцевих бюджетів на прем'єр-міністра. А 17 травня в Миколаєві на розширеному засіданні регіонального комітету економічних реформ під час обговорення питань, пов'язаних з проблемами безперебійного фінансування військового суднобудування, Янукович сказав: "Федір Олексійович (Ярошенко), враховуючи, що я сокиру вже підняв над вами, думайте весь час, щоб я його не опустив. Я серйозно вам кажу ". Вже 6 вересня глава держави пригрозив звільненням чиновникам, що стримує реформи. Зокрема, він звернувся до міністра фінансів Федора Ярошенка з вимогою компенсувати відсутні бюджетні кошти тим відомствам, які відмовилися від послуг посередницьких фірм. "Федір Олексійович, не грайте зі мною. Я вже багато раз вас попереджав", - звернувся Віктор Янукович до міністра. 


 
© 2009 Міжрегіональна колегія адвокатів
Матеріали , опубліковані на сайті охороняються законом відповідно до законодавства України . Використання матеріалів сайту можливе лише при використанні при посиланні на нього (гіперсилці для інтернет-видань).
Зроблено в