EN   RU   UA
 
Логотип
Адвокатське об'єднання
МІЖРЕГІОНАЛЬНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ
 
 
 
 
Янукович помилував Луценка 07.04.2013
Президент Віктор Янукович підписав указ про помилування шести засуджених, у тому числі колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука.

Відповідні пропозиції главі держави внесла Комісія при президентові України у питаннях помилування.

Згідно з указом від 7 квітня, Луценка звільнено від подальшого відбування основного покарання, а Філіпчука – від основного та додаткових покарань.

Указ набирає чинності з дня його підписання.

У прес-служба нагадають, що з проханням про помилування Юрія Луценка до президента України звернулася Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

Також щодо помилування колишнього міністра внутрішніх справ до Глави держави звернулася Наглядова місія Європейського парламенту у складі Пета Кокса та Алєксандра Кваснєвського.

До президента також надійшло звернення Георгія Філіпчука з проханням про його помилування.

Як відомо, президент Віктор Янукович заявив, що розгляне питання про помилування Луценка після розгляду касаційної скарги екс-міністра.

3 квітня колегія суддів Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ залишила без змін вирок Юрію Луценку у справі про перевищення службових повноважень, за яким йогозасудили до 4 років позбавлення волі.

У лютому 2012 році Печерський районний суд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна, зобов'язавши відшкодувати МВС 642 тис. гривень збитків, нанесених внаслідок святкування Дня міліції в Палаці "Україна".

Касацію по другій справії Луценка, за якою він був засуджений до 2 років обмеження волі, суд продовжить розглядати 10 квітня.  


 
© 2009 Міжрегіональна колегія адвокатів
Матеріали , опубліковані на сайті охороняються законом відповідно до законодавства України . Використання матеріалів сайту можливе лише при використанні при посиланні на нього (гіперсилці для інтернет-видань).
Зроблено в