EN   RU   UA
 
Логотип
Адвокатське об'єднання
МІЖРЕГІОНАЛЬНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ
 
 
 
 
Cанкції проти української влади 01.02.2013
У Конгресі США говорять про введення санкцій відносно українських посадових осіб. Про це Голосу Америки заявив колишній посол США в Україні, старший аналітик Інституту Брукінгса у Вашингтоні Стівен Пайфер.

Відповідаючи на запитання, чи можна очікувати більш критичної політики США щодо України з приходом Джона Керрі на посаду державного секретаря США, Пайфер сказав: "Я думаю, сьогодні слід уважно стежити за Конгресом. Надзвичайно критична резолюція по Україні, яку Конгрес прийняв у вересні, була прийнята одноголосно. Це означає, що не знайшлося жодного американського законодавця, який виступив проти його прийняття. Це означає, що в Конгресі існує найглибше занепокоєння тим, що відбувається в Україні ".

"У Конгресі ведуться розмови про введення санкцій відносно українських чиновників, про що йшлося ще два чи рік тому. Сподіваюся, що Київ розуміє і сприймає це як віддзеркалення цього глибокого занепокоєння", - додав він.

Разом з тим, Пайфер визнав, що важелі впливу в США дуже обмежені. "США неодноразово підкреслювали, що прогрес у відносинах України з США, як прогрес у відносинах з Європейським Союзом, буде залежати від демократичного прогресу в Україні. Саме тому я стурбований новими звинуваченнями Тимошенко. Враховуючи вже попередні порушення принципу верховенства права під час попередньої справи проти неї, я думаю, що вони не будуть сприяти покращенню взаємин України з ЄС і США", - пояснив колишній посол.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки готові розширити сферу застосування нашумілого закону Магнітського за межі Росії, зокрема, під його дію ризикує потрапити Україна.


 
© 2009 Міжрегіональна колегія адвокатів
Матеріали , опубліковані на сайті охороняються законом відповідно до законодавства України . Використання матеріалів сайту можливе лише при використанні при посиланні на нього (гіперсилці для інтернет-видань).
Зроблено в