EN   RU   UA
 
Логотип
Адвокатське об'єднання
МІЖРЕГІОНАЛЬНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ
 
 
 
 
пише Der Spiegel 11.01.2012
Міністр юстиції України, по всій видимості, переміщається на вкраденому в Німеччині автомобілі

Міністр юстиції України, по всій видимості, переміщається на вкраденому в Німеччині автомобілі, пише Der Spiegel. І це не єдиний випадок: торгівля краденими автомобілями узаконена на державному рівні, повідомляють автори публікації.

"Український парламент знаменитий своїми" розбірками ". Розбіжності в думках нерідко усуваються за допомогою кулаків. І в більшості випадків мова йде не про політику, а про вигоду і збереження інтересів".

Так, на минулому тижні, пише тижневик, 450 народних представників вели запеклі дискусії з приводу автомобіля класу "люкс" з Німеччини вартістю 80 тис. євро. Справа в тому, що депутат Ради, член правлячої фракції Валерій Коновалюк звинуватив міністра юстиції України в тому, що той роз'їжджає по Києву на викраденому в Німеччині автомобілі Mercedes-Benz GL 420. Як зауважує видання, Коновалюк вже давно здійснює нападки на міністра: обидва представляють протиборчі сторони в питанні про передачу одного мільярдного замовлення. Якщо подаються Коновалюком докази не сфабриковані, то міністр юстиції має в службовому користуванні розшукуваний Інтерполом автомобіль.

Як пише Der Spiegel, автомобілем Mercedes GL 420 спочатку володіли два німецьких бізнесмена. Вони-то і повідомили про крадіжку в минулому році. Як пізніше з'ясувала поліція, двоє чоловіків були залучені до організації контрабанди автомобілів в Східну Європу. У тому числі і вищевказаного автомобіля. При цьому справжніми власниками машини вони не були, так як автомобіль був наданий їм у лізинг. Незважаючи на це, українська влада, затримали машину на кордоні, вирішили залишити її в Україні.

"Звинувачення на адресу міністра юстиції кидають тінь на ставлення української влади до розгулу злочинності в країні . Країні, - вказують автори, -. яка не проти вступити в ЄС, але вважає за краще закривати очі на організовану злочинність Ще кілька років тому український уряд видав указ, що дозволяє конфісковувати і навіть продавати викрадені за кордоном автомобілі ". Німецькі слідчі давно вважають подібні правила ліцензією на крадіжку. З незапам'ятних часів діюча на території колишніх радянських республік так звана "російська мафія" почула чудову можливість заробити на торгівлі викраденими авто - поряд з торгівлею наркотиками і людьми.


Джерело: Der Spiegel 


 
© 2009 Міжрегіональна колегія адвокатів
Матеріали , опубліковані на сайті охороняються законом відповідно до законодавства України . Використання матеріалів сайту можливе лише при використанні при посиланні на нього (гіперсилці для інтернет-видань).
Зроблено в