EN   RU   UA
 
Логотип
Адвокатське об'єднання
МІЖРЕГІОНАЛЬНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ
 
 
 
 
Сенат США прийняв проект резолюції, у якому закликає звільнити Тимошенко 20.09.2012
Сенат США одноголосно прийняв проект резолюції від сенатора Джеймса Інхофа (James Inhofe) у співавторстві з представником більшості в Сенаті США сенатором Діком Дурбіном (Richard "Dick" Durbin) із закликом звільнити з ув'язнення колишнього прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко.

"Сенат США засуджує дії адміністрації президента Віктора Януковича, спрямовані на політично мотивований вирок колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко", - сказано в тексті резолюції, оприлюдненій на персональному сайті Інхофа в середу ввечері.

Згідно з резолюцією, сенат США закликає адміністрацію Януковича негайно звільнити Тимошенко та інших політичних в'язнів, а також просить Державний департамент США та Організацію з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) "здійснювати об'єднаний багатосторонній дипломатичний тиск на президента Януковича, щоб звільнити Тимошенко ".

Також сенат закликає Держдеп США видати заборону на видачу віз тим, "хто відповідальний за ув'язненняТимошенко і погане поводження з нею".

"Ця резолюція рішуче і очевидно звернена до уряду України: вибіркового судового переслідування політичних опонентів немає місця в демократичному суспільстві. Екс-прем'єр Тимошенко повинна бути негайно звільнена," – заявив Дурбін.

"Резолюція є доповненням до міжнародного аналізу і протестів з приводу порушень, які зараз відбуваються в Україні, підтверджуючи при цьому міцну підтримку Сенату Ю.Тимошенко і політичних в'язнів у всьому світі", - наголошується в документі.

У свою чергу адвокат екс-прем'єра Сергій Власенко повідомив, що "під час засідання ще троє сенаторів приєдналися до авторів цієї резолюції". "Одним із пунктів цієї резолюції передбачено введення санкцій, у тому числі заборони на в'їзд в США тим, хто причетний до фальсифікації справ політв'язнів в Україні", - повідомив Власенко.

За словами адвоката, під час засідання комітету сенатори висловили підтримку присутньої там Євгенії Тимошенко і передали вітання і слова підтримки Юлії Тимошенко.

Нагадаємо, 12 вересня, Європарламент схвалив резолюцію щодо зовнішньої політики ЄС, в якій згадується і Україна. Зокрема, йдеться, що підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС стане можливим лише у разі, якщо Київ забезпечить стабільність та ефективність роботи судової системи, припинить переслідування за політичними мотивами, а також поважатиме основні демократичні принципи. Євросоюз також розглядає проведення парламентських виборів в Україні у жовтні 2012 року як своєрідний тест на демократію.

11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. В даний час проходить лікування в харківській лікарні залізничників.


 
© 2009 Міжрегіональна колегія адвокатів
Матеріали , опубліковані на сайті охороняються законом відповідно до законодавства України . Використання матеріалів сайту можливе лише при використанні при посиланні на нього (гіперсилці для інтернет-видань).
Зроблено в