EN   RU   UA
 
Логотип
Адвокатське об'єднання
МІЖРЕГІОНАЛЬНА КОЛЕГІЯ АДВОКАТІВ
 
 
 
 
Топ-новини 14.05.2013
Події 13 травня: Генпрокуратура відновила слідство у справі Щербаня; Рада міністрів ЄС затвердила спрощення візового режиму з Україною

Захисник Тимошенко Сергій Власенко повідомив, що 26 квітня Генпрокуратура припинила слідство у справі Щербаня.

Пізніше у Генеральній прокуратурі заявили, що слідчі дії у справі відновили 13 травня. «Слідчі дії у справі про вбивство Щербаня були припинені у зв'язку з регламентованими законодавством термінами, необхідністю виконання дій у рамках міжнародно-правових доручень, в даний час слідство відновлено», - заявили у ГПУ.

В той же час прес-секретар Генпрокурора Маргарита Велькова уточнила, що слідство у справі про вбивство Євгена Щербаня поновлено через допит свідка Петра Кириченка.

Представник України при Європейському Союзі та віднині уповноважений з питань зовнішньополітичних та інтеграційних процесів Костянтин Єлісєєв повідомив, що Рада міністрів Європейського Союзу затвердила ратифікацію Угоди між Україною та ЄС про внесення змін до Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про спрощення оформлення віз. Він також висловив сподівання, що таким чином угода набуде чинності з 1 липня.

Також Костянтин Єлісєєв відзначив прогрес Києва на шляху євроінтеграції, зокрема, в переговорному процесі з ЄС.

Уряд схвалив законопроект про повторні вибори до Верховної Ради у семи одномандатних округах, розроблений з урахуванням зауважень ОБСЄ.

Напередодні посол США в Україні Джон Теффт заявив, що Сполучені Штати закликають українську владу організувати вибори депутатів Верховної Ради у п'яти проблемних округах

Столична ДАІ повідомила, що з 10 до 19 травня на Печерську триватимуть ремонтні роботи із заміни асфальту.

В УДАРі заявили, що столична влада під виглядом ремонту доріг намагається перешкодити проведенню 18 травня акції опозиції “Вставай, Україно!”.

Фракція «Батьківщина» винесла попередження семи депутатам, які не голосували за відставку уряду, та оголосила персональне звернення щодо підвищення фракційної дисципліни 22 депутатам, які не голосували за декриміналізацію статей КПК, за якими засуджена Юлія Тимошенко.

Рада Донецької обласної організації Партії регіонів звернулась до Міністерства юстиції з проханням офіційно заборонити діяльність партії ВО «Свобода» як неофашистської організації.

Окружний адміністративний суд Києва відмовив колишньому меру міста Васильків Київської області Валерію Поповичу в задоволенні скарги на неправомірні дії територіальної виборчої комісії, за рішенням якої йому було відмовлено в реєстрації кандидатом на посаду міського голови вказаного міста. Довірена особа Поповича - колишній майор Управління державної охорони Микола Мельниченко не зміг потрапити на засідання суду. Його адвокат заявив, що Мельниченко отримав перелом руки під час протистояння з беркутівцями.

У Хмельницькому та частині Рівного припинили постачання гарячої води населенню.

У США у Новому Орлеані сталась стрілянина під час параду на честь Дня матері.

В Європейському механізмі фінансової стабільності заявили про надання першого траншу Кіпру.


 
© 2009 Міжрегіональна колегія адвокатів
Матеріали , опубліковані на сайті охороняються законом відповідно до законодавства України . Використання матеріалів сайту можливе лише при використанні при посиланні на нього (гіперсилці для інтернет-видань).
Зроблено в